fotópályázat

A műemlékem.hu blogjában a felhasználók maguk töltenek fel szöveges és képi tartalmat, azokért a műemlékem.hu nem vállal felelősséget. Ugyanakkor fenntartjuk a jogot, hogy az egyetemes emberi értékeket sértő, illetve gyűlöletkeltésre alkalmas bejegyzéseket külön figyelmeztetés nélkül eltávolítsuk.


Legutóbbi jelentések


Római katolikus templom, Telki


Kőkereszt, Telki


Setéth-sírbolt, Tinnye


További jelentések »

Legutóbbi keresztek


Kereszt, Csákvár Fazekas utca


Marburg kereszt, Gánt


Marburg kereszt, Gánt


További keresztek »

Természetesen nem számoltuk meg, de biztos, hogy közel 5000 légifelvételt készítettünk a Budai Várnegyedről. 2014 legnagyobb építkezése és felújítása a hosszú évek óta romos és látogathatatlan Várkert Bazár épület együttes  volt. Többször is repültünk felette és készítettünk légifelvételeket, de a mostani 2015 márciusi légifelvételről mondhatjuk, hogy a kész Várbazárról kerültek be légifelvételek az adatbázisunkba.

Várkert bazár - 2015

Új vezetője van a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménynek. Az állást hétfőtől Müller Ádám tölti be. Változás az eddigiekhez képest, hogy a múzeumvezető nem a Dombóvári Városszépítő Egyesület, hanem Dombóvár Város Könyvtárának foglalkoztatottjaként, közalkalmazotti jogviszonyban látja el a feladatát. A könyvtár és az egyesület azonban a jövőben is szoros együttműködésre törekszik, amelyet megállapodásban is rögzítenek a napokban.

http://www.teol.hu/tolna/kultura/elodei-munkajat-folytatja-544015

Szóljon hozzá!Trackback

http://index.hu/belfold/2014/03/14/fotozzon_ezentul_aki_mer/

Olvassátok el és válaszoljatok fényképezhetünk-e ezután?

Szóljon hozzá!Trackback

Felmondott a múzeum igazgatónk!

Nagyon sajnáljuk, nagy űr lesz utána!


http://www.teol.hu/tolna/kozelet/ot-havi-berrel-tartoznak-neki-felmondott-a-muzeum-igazgatoja-537174Dr. Kriston Vizi  József írta a facebookon:
A Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménynek mint közérdekű muzeális gyűjteménynek nem kell feltétlenül szakmuzeológus(á)nak lenni. Elég "csak": rendszeres heti nyitva tartás, közönség-szolgálati, kiállítási és múzeumpedagógiai munka (nyilvántartott tárgyak
kal ). Ehhez az elmúlt évek erőlködései fényében az én itt létem mellett a többszöri nekifeszülés után sikertelen múzeummá válás (plusz egy szakterület és egy múzeumpedagógus valamilyen nemű alkalmazása) elmaradása társult. Mindezt a lelkes, naiv, ügybuzgó, társadalmi aktivista Városszépítő Egyesület kevés volt, többször végül is magunkra maradtunk. - Nos, jelenleg van két kiállítóhelyünk: Helytörténeti Gyűjtemény /Múzeum, valamint a szintén jelentős anyaggal (kb. 3000 db!) Múzeum megálló - Dombóvári vasúti gyűjtemény (a "bunker"-nél) kiállításokkal, egy szégyenteljes állapotú raktárral és "insatallációs kemencesor"-ral, két megbízható és nyitott, felkészült és önképző kulturális közfoglalkoztatottal és a működtető egyesület vezetőivel és önkénteseivel. Tehát e részéről nincs probléma. - Kiderült, sokba kerülök a "városi költségvetésnek" és - nincs üldözési mániám, de - nem vagyok egy vezetői liebling...Hát, igen: nem!!! - Tehát: vezető nélkül is meglehet a helyi múzeum, ha vannak továbbra is munkásai. És igen, a két fiatalt legalább meg kellene tartani: diplomások, nem OKJ-s tánciskolások vagy fél-papírosúak, az egyik közgyűjteményi (könyvtár-informatikus és élettapasztalt, másikuk nyelvvizsgás kulturisztikai szakemberke, tehát használhatók. - Ha már 2012 elején a volt EKF-eseket el kellett engednünk... - Nem kérek bocsánatot a hosszú és bő léért, mert ez is rátok tartozik, nem titok - csak hát valahogy nem megy át a köztudatba, bár híreljük...Bárcsak többen lennének tagok és tevőlegesek - nem cikis! - a városszépítőknél, fül- és pártállástól függetlenül!

Szóljon hozzá!Trackback

A történelmi emlékhelyek definíciója: Történelmi emlékhely a kulturális örökség védelméről szóló törvény értelmében olyan kiemelkedő jelentőségű épített vagy természeti helyszín lehet, amely nemzetünk vagy valamely hazánkban élő nemzetiség történelmében meghatározó jelentőséggel bír, így erősíti nemzeti identitásunkat, összetartozásunkat.

A közel 500.000-es légifelvétel archívumunkban szerepelnek Magyarország történelmi emlékhelyszínei. Természetesen a nemzeti kegyhelyeket, kegyeleti helyszíneket és a magyar nemzeti örökség emlékhelyeit, annak változásait, amennyiben arra repülünk igyekszünk újra, meg újra lefényképezni.

Néhány Történelmi Emlékhely a légifotó-archívumunkból:

A diósgyőri vár légifotón

A diósgyőri vár


A gyulai vár légifotón

A gyulai vár 

A sárvári vár

A sárvári vár

Keszthely, Festetics-kastély légifotón

Keszthely, Festetics-kastély

Andrássy út 60 légifotón

Andrássy út 60.


Kapcsolódó oldalak:
http://www.aerialphotoshungary.com/ | http://www.legifoto.net/

Szóljon hozzá!Trackback