A képek forrása: FELVIDÉKI / Panoramio

A falu közepén, a fő út északi oldalán.
Rövid leírás:
Az Árpád-korban várral is rendelkező faluról az írott források először a 13. században emlékeznek meg.

Az 1819-ben a község központjában épült az evangélikus templom eredeti külsejét máig is megőrizte. Délnyugat-északkelet tengelyű, téglalap alaprajzú, egyhajós, nyeregtetős teremtemplom, félkörív záródással. A délnyugati homlokzat előtt álló, barokkizáló sisakkal koronázott tornyának falait lizénák és pilaszterek tagolják. A község több évszázados bányászmúltjára figyelmeztet a toronyablak alatti nagyméretű bányászjelvény. Festett fakazettás mennyezetét 1958-ban szétbontották, s már nem állították vissza.

Iskola (4.186 km)
Harangtorony (4.355 km)