Keresztelő Szent János plébániatemplom

Jóka
Rövid leírás:
A település első templomát a 13. század közepén építették. A keletelt épület szélessége 5,5, hosszúsága 13 méter volt, építőanyaga tégla, szentélye félkör alaprajzú. A szentélyt boltozták, a hajót sík mennyezet fedte. A szentélyt 1456-ban, a főhajót pedig 1549 és 1577 között (a falu 1541-es török pusztítását követően) bővítették. A barokk átépítés 1756-ban történt, ekkor gyakorlatilag új, 8 méter széles, 30 méter hosszú templomtestet építettek a régi templom mellé, így a román templom ma az együttes sekrestyéje. A főoltárt a barokk átépítés előtt 1697-ben adományozta a templomnak Wolf Klára, a klarissza apácák főnöknője. Barokk stílusú, a közepén Szent János, fönt Szűz Mária képével. Oldalt Szent Ágnes és Szent Katalin, lejjebb Szent Imre és László szobra található. A csúcson Szent Mihály szobra van. Az oltár 1759-ben és 1831-ben javításon esett át. A két kereszthajót 1921-ben építették a templomhoz.
Az egytornyos templomnak három harangja van. A jelenlegi harangok mindegyike 1922-ben készült Szlezák László budapesti harangöntő műhelyében. Az orgonát 1855-ben Mozsnyi Vince pozsonyi orgonaépítő készítette. A templom falait 1958 óta 3x4 m-es olajfestmények, Csanaky Károly festőművész alkotásai díszítik.

Vízimalom (2.031 km)
Mátyás híd (7.474 km)