Fő (ma: Hlavná) utca déli részén
Rövid leírás:
A tatárjárást követően a Szepességből ide költöző szászok által alapított városban a reformációt követő pár évtizeden belül többségbe kerültek a protestáns hívek. Ennek megfelelően a Szepsi fő terén felépült római katolikus plébániatemplomot is megszerezték. Az ellenreformáció küzdelmei során a templom többször \"gazdát cserélt\", míg végül a 18. sz elején véglegesen katolikus kézben maradt. Az így templom nélkül maradt gyülekezet hosszabb ideig esetleges helyen tartotta istentiszteleteit, majd 1773-ban építhette fel a fő tér déli részén új kőtemplomát. Torony csak a türelmi rendelet nyomán készülhetett a templom mellé. Ezt a többször újjá épített tornyot 1944-ban a visszavonuló német hadsereg felrobbantotta, tönkre téve ezzel a templombelső egy részét is. Ezután állították helyre mai, az eredetinél alacsonyabb formában a tornyot.

Az egyhajós, klasszicista stílusú, egyenes záródású hajóval épült templom tengelye észak-déli irányú. Nyeregtetejét ma cserép fedi. Déli homlokzata elé ugrik gúlasisakkal fedett tornya.

Szojka-kapu (0.025 km)
Kovácsműhely (0.483 km)