A település központjától északnyugatra.
Rövid leírás:
A falu nyugati részén, a település nevéhez hűen, kiterjedt almáskert közepén álló templomot a helyi hívek emelték, önerőből, 1796-98. években, barokk stílusban. Az észak-déli tengelyű, egyhajós templom déli homlokzata előtt emelkedő, barokkos sisakú, 29 méter magas toronnyal csak 1821-ben bővült az épület.

A belül a református liturgiai elvárásoknak megfelelően, centrális elrendezésű templomba a keleti oldalon, kis szélfogón keresztül juthatunk be. A sík deszkamennyezetes tér központjában a későbarokk szószék és az úrasztala áll. A hajó északi és déli végén barokk karzatok épültek, utóbbin 19. századi orgona működik.

Azok után, hogy az almási református gyülekezet évszázadokon át a közeli Körtvélyes leányegyháza volt, 2002-ben önállósult, anyagyülekezetté vált. A templom héjalatát a közelmúltban a szlovák kulturális minisztérium anyagi segítségével cserélték le egy kissé merev, műanyag kinézetű, új tetőre.

Szépen felújított épület, gondozott kertben.