A falu központjában.
Rövid leírás:
A XIII. század második felében keletkezett faluról az első, fennmaradt írott források a XIV. század elején tesznek említést.

A község közepén álló, délnyugat-északkeleti tengelyű, egyhajós, nyeregtetős evangélikus templom 1787-ben épült, klasszicista stílusban. Architektúrája kissé elüt a többi korabeli egyházi épületétől. A templomhajó porosz boltozatos, a délnyugati homlokzat előtt álló torony alatti bejárati része körszeletes dongaboltozattal fedett. A homlokzat síkjához ragasztott tornyot lizénák, párkány és ablaknyílások tagolják. Fából készült szószéke és oltára barokk stílusú, s a XVIII. század derekán faragták. A szószék mellvéddeszkáját Krisztus és az evangélisták szobrai díszítik, s fakarzatán báboskorlát van. A templomon 1911-ben végeztek nagyobb javításokat.

Iskola (3.472 km)
Glósz-ház (4.265 km)