Görög-katolikus templom

A kép forrása: Jozef Kovač / Panoramio
A falu központjában, a temető mellett.
Rövid leírás:
A falut, amely a közeli Murányi Váruradalomhoz tartozott, a 15. században a vlach jog alapján ide költöző telepesek alapították.

Görög katolikus temploma, mely tulajdonképpen átmenetet képez a barokk és a klasszicista templom-építészet között, észak-déli tengelyű, egyhajós, nyeregtetős épület. 1775-ben épült a régebbi, 1643-as fatemplom helyén. Nagy javításokat 1898-ban és 1970-ben végeztek rajta. Kissé görög keresztre emlékeztető alaprajza van, azaz középső része szélesebb. Szentélyzáródása félkörívű. Homlokfalát koronapárkányzat, oldalfalait falsávok keretezik. A hajó északi végébe épült harangtornya alatt nyíló főbejárata a falu fölé magasodó Király-hegyre néz.

Középső részét porosz boltozat, szentélyét és a kórus fölötti részt cseh süveg fedi. A boltívek erőteljesen kiugró félpilléreken nyugszanak. Gyertyatartói és szószéke, amely az ikonosztáz előtt, az északkeleti hosszfala mentén áll, klasszicista jellegű.