Evangélikus erődtemplom

Homoród
Rövid leírás:
A templom feltehetően a 13. század második felében épült. Az egyhajós épületet a 16. században megerődítették, a szentély fölé tornyot építettek és azt a diadalívnél leválasztották a hajóról, amelyet új szentéllyel átépítettek. Az épületet kettős falrendszerrel, a belsőben saroktornyokkal erődítették.
A 2008-as bejáráskor az egykori szentély (ma a központi torony alépítménye) erős romosodást mutatott. 13-15. század között készült falképei jelentősen pusztultak. Statikai állapota a szemrevételezés alapján kifejezetten rossz volt. Szintén pusztuló a központi torony, különösen a belső faszerkezete.
A 16. században átalakított, ma is használt templomhajó mennyezete, karzata, padsorai festett fakazettásak.

Kőhalom vára (5.105 km)
Haller-kastély (6.526 km)