Tájház

Az úgynevezett Bakonyi tájház.

Friss hír:
Kigyulladt és teljes terjedelmében ég a veszprémi Bakonyi Tájház tetőszerkezete - erősítette meg az MTI információit a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat éjjel.
A tűzoltók kettes fokozatban vonultak ki a tűzhöz, a veszprémi és a balatonfűzfői egységek oltják, a helyszínen van az igazgatóság magasból mentő gépjárműve és a műveleti csoport is. A tűz lakóházat nem veszélyeztet, senki nem sérült meg.
A Bakonyi Tájház a Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeum szomszédságában áll, Veszprém központi részén, az Erzsébet liget szélén; az egyik legkorábbi magyar szabadtéri néprajzi kiállítóhely. 1935-ben közadakozásból épült egy öcsi kisnemesi lakóház mintájára. Az épület háromosztatú, nád héjazatú, döngölt földpadlós.

Múzeum (0.042 km)
irodaház (0.142 km)