városháza

A városháza bejárata a Kossuth-téren található, de egyik oldalfala a Szabadság-teret keretezi. Felújított állapotú épület, bár a belső viszonyokról csak a webképek alapján tudunk tájékozódni. Van egy emléktábla a falán, ami Táncsics Mihály egykori ittlétére emlékezik.

Most olvastam:
A Kossuth tér Katolikus templom és Városháza közötti része új térburkolatot kap. Megújul a homlokzat a Városházán.
A Városháza Szabadság tér felé eső oldalán az irodák helyére „funkcióváltás”
keretében kereskedelmi, vendéglátó, szolgáltató egységek költöznének.
A pályázat célja elsősorban az, hogy a városközpont a hétvégeken és a munkaidő után is megteljen élettel."

"1891-93 -ban készült el az egyemeletes, közép rizalitos - felette kétsíkú tetővel - legömbölyített kis kupolával fedett, kiemelt sarokkal kiképzett impozáns építmény: az eklektikus Városháza, amely Márkus Ágoston és Illés Gyula budapesti építészek tervei alapján épült.

A főbejáraton keresztül jutunk az oszlopcsarnokba(aulába), ahonnan díszlépcső vezet az emeleti galériás díszteremhez,amelyet két kisebb tanácskozóterem fog közre. A Városházát 1993-ban a centenárium alkalmából felújították, 1995-ben pedig esti díszkivilágítást kapott.1997-ben az udvarán felavatták a pantheon első emléktábláját, Gubody Ferenc (1852-1907) polgármester tiszteletére. A pantheon azóta további négy emléktáblával bővült.
Díszterme a képviselő-testületi üléseken kívül kulturális és tudományos konferenciáknak, rendezvényeknek is helyet ad."