1900-ban épült nádfedeles lakóház

Az eredeti épületet 2000-ben elbontották, és egy teljesen újat építettek a helyére, amely ugyan nagyrészt megfelel a korábbi lakóháznak.
Az épületben jelenleg a taktaszadai tájház működik, szigorú nyitvatartási ideje nincs, az utca másik oldalán (a kisbolt feliratú épületben) élők azonban szívesen kinyitják és megmutatják az érdeklődőknek.
A tájházban helyben gyűjtött régi használati tárgyak, berendezések láthatóak (meglehetősen eklektikusan, mert az 1950-es évekig mindenféle tárgy előfordul), illetve az egykori tulajdonos katonaruhás fényképe. A hátsó traktusban egy asztalosműhely szerszámai, berendezései találhatók, ezek feldolgozása és kiállításra való előkészítése még várat magára.
Az udvaron található kútban igen magas a talajvíz szintje (most nagyjából 40 cm-rel volt a földfelszín alatt).