Présház, pince

Agrár-ipari

A jelentésben szereplő épület a nem a 18, hanem a 19-es szám alatt található.
(A 18-nál nem találtam sem présházat sem pincét).

Szörnyen elhanyagolt állapotban van. A szomszédok elmondása szerint 20 éve nem gondozza senki az épületet. Évente-kétévente munkások jönnek és kiirtják a terület hátsó részén a bozótot. Ezen kívül semmilyen aktivitásról nem tudnak.

Sem a pincében sem az épületbe nem mertem bemenni. Féltem, hogy rámdől.
Az épület és a pince között van egy kb 2 m széles rész, ami már évekkel ezelőtt bedőlt. Onnan be tudtam kukkantani a pincébe. Olyan, mintha két része volna. A téglával kirakott boltíves mennyezeten kb 8-10 m-re egy átmenet láható.
A felszíni szellőzők alapján (3 db) a pince minimum 30 m hosszú és nem merőleges az utcafrontra, hanem dél felé eltér. Az utolsó szellőzó csak kb 2 m-re van a délkeleti szomszéd kerítésétől.

Maga a pince szerkezeti szempontból valószínűleg elfogadható állapotú.
A présház(?) épület tetőzete több helyen hiányos, a falak felülről komolyan áznak.

Az épület utcafront felőli homlokzati képe egy közvetlen közelről készült panorámakép, milvel így legalább látható a falazat. Az utcáról a bozót eléggé takarja.

présház, pince (0.142 km)
présház, pince (0.210 km)