Védendő utcaképek

Együttes
Csongrád

Ez egy bizonytalan jelentés, lehet hogy egyáltalán nem erről a házról van szó. A helyzet az, hogy a térkép szerint is és a valóságban is a Lengyel utca és az Osztrovszky párhuzamos egymással. Nem érnek össze (jó tudom, a végtelenben...), tehát nem lehet sarokbeépítés a két utca találkozásának. Mert itt a Földön nem találkoznak. A tér egy távoli pontján esetleg, de oda nem tudok elmenni.
Úgy gondoltam azonban, hogy a Lengyel utca 2-es számú ház, ami a Dugonics utca sarkán áll (de az Osztrovszky utca felé eső sarkán!) esélyes lehet a helyi védelemre. Szépen fel van újítva és a bejárata valahol máshol lehetett régen, látszik, hogy a mostani újonnan lett kialakítva. De ez nem nagyon zavarja régi ház képét. Abból is látszik, hogy ez egy ősi ház, hogy nem pontosan a jelenlegi utca vonalában fekszik. Ha mégsem erről a házról van szó, akkor majd kijavítanak.

Jánosi-ház (0.078 km)
Védett terület (0.109 km)