rövid leírás:
A zárt sorú beépítésben álló, U-alaprajzú, egyemeletes lakóházat vertikálisan az armírozással hangsúlyozott sarokrizalaitok tagolják. Az épület külső homlokzatát egységesen a vakolt falfelületek és az aedikulás, egyenes záródású ablakok jellemzik. A homlokzatot erőteljes, gyöngysor, tojásléc, és fogsor díszítésű főpárkány zárja.
külső leírás:
A zárt sorú beépítésben álló, U alaprajzú, egyemeletes lakóház kilenc tengellyel néz a Mária utcára. A tengelyesen szimmetrikus épületet vertikálisan két egytengelyes sarokrizalit tagolja, melyeket a sarokarmírozás tesz hangsúlyossá. Horizontálisan két egységre tagolható, melyek kialakításában kevés az eltérés. A lakóház külső homlokzatát egységesen a vakolt falfelületek, az aedikulával díszített, egyenes záródású ablakok jellemzik. Az eredeti, fából készült, íves záródású bejárati kaput kétoldalt a toszkán fejezetes pilaszterek, valamint a kapu felett lévő füzérek emelik ki. A homlokzatot gyöngysor, tojásléc, és fogsor díszítésű, erőteljes főpárkány zárja.
állapot leírása:
Az épület elfogadható állapotban van, a külső homlokzat hibája, hogy piszkos a vakolat, valamint a lábazat felett néhol hiányos, azonban a díszítő elemek ép és hiánytalan fennmaradása jelenleg is impozánssá teszi a ház megjelenését. Az udvari homlokzatot és a lépcsőházat a lakók karban tartják.

Továbbra is változatlan állapotban van.