Szepauer-ház

Pápa Körzeti Földhivatal
Lakóház, ún. Szepauer-ház, klasszicista, 1820 körül.
külső leírás:
Jellege: Az utca vonalától kissé hátralépő, déli oldalán szabadon álló, téglány alaprajzú, egyemeletes klasszicista lakóház.

Külső: Erősen átalakított, héttengelyes utcai homlokzatát övpárkány osztja, s csonka főpárkány zárja le. Földszinti és emeleti (modern kialakítású) ablakai egyaránt faltükörben ülnek. Középső tengelyben kosáríves kapu, új bádog kapuszárnyakkal.
Hátsó homlokzatát szabálytalan kiosztásban tagolják modern ablakok, földszintjén új, efemer hozzáépítések. Oldalhomlokzatai tagolatlan tűzfalak.
Az épületet kontyolt nyeregtető fedi, melyet a kilencvenes években cserepeztek újra.

Belső: Kapualja csehsüvegboltozatos. Földszintje kéttraktusos elrendezésű, hevederes csehsüvegboltozattal fedve. A hátsó homlokzat jobb szélső tengelyében kialakított lépcsőház modern. Emelet átalakított, gerendafödémmel.

változatlan