Pápa Körzeti Földhivatal
Lakóház, barokk, 18. sz. Késő eklektikus átalakítással és toldással.
külső leírás:
Jellege: Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, körülépített udvaros, kétemeletes, tört homlokzatú, barokk magon épült, historizáló lakóépület. A Kapuszín mögött oldalhomlokzata a Kossuth utcára néz.

Külső: 5+2 tengelyes Fő téri homlokzatát a földszint felett övpárkány osztja, háromrészes főpárkány zárja. Szélein és a sarkokon gyémántkváderezésű lizénák. Földszintje vízszintes vakolatsávozású, füles keretezésű nyílásokkal. Emeleti ablakai historizáló tagozatokkal díszítettek. Jobb szélső tengelyben félkörzáródású kapu, ikerablakok, oromzat.
Kossuth utcai homlokzata 12 tengelyes, Földszintje vízszintes vakolatsávozású, átalakított nyílásokkal. Emeleti ablakai historizáló tagozatokkal díszítettek. Bal negyedik tengelyben félkörzáródású kapu.
Déli homlokzata jellegtelen.
Udvari homlokzata oldalain az emeleteken függőfolyosó.
Nyeregtető, cserépfedés.

Belső: Az utcafronti bolthelyiségek őrzik barokk örökségüket. A jobb 2-5. tengelyben lévő bolt négy pillére támaszkodó, kilencmezős hevederes csehsüvegboltozattal fedett. Az első tengelyben lévő bolt is hevederes csehsüvegboltozattal fedett, miként a Kossuth utcai szárny földszinti helyiségei. Fő téri kapualja keresztboltozattal fedett, a Kossuth utcai hevederes csehsüvegboltozattal.
Pincéje fiókos dongaboltozatos.

Jó állapotú régi épület, minimális hibákkal.