Pápa Körzeti Földhivatal
Lakóház, romantikus, 1860 körül.
külső leírás:
Jellege: Utcasorba illeszkedő, a Fő utca töréspontjában, két oldalán szabadon álló, L alaprajzú, egyemeletes, romantikus stílusú saroképület.

Külső: Fő utcai hattengelyes homlokzatát -melynek tagozását a Piac lépcső felőli oldal első két tengelye is átveszi- tagozott, háromrészes övpárkány és emeleti, végigfutó könyöklőpárkány osztja, háromrészes, kördíszes frízű főpárkány zárja. Földszinti nyílásai szalagkeretesek, átalakítottak. Emeleti ablakai pilaszteresek, egyenes záródásúak, könyöklőpárkányuk és szemöldökük alatt díszítettek.
Piac lépcső felőli homlokzata 2+9 tengelyes, a hátsó kilenc tengely emeleti ablakai szalagkeretesek, végigfutó könyöklőpárkányon ülnek, egyenes záródásúk felett faltükör. Modern kialakítású tetőtéri ablakok.
Udvari homlokzata rövid utca felőli, s hosszan elnyúló hátsó épületszárnyból áll. Utóbbi előtt
kördíszes vaskonzolokon nyugvó fa függőfolyosó, kovácsoltvas pálcaráccsal, eresszel.
Nyeregtető, cserépfedés.

Belső: Kapualja szegmensdongás, oldalfalain pilaszterekkel. Balra nyílik a félköralaprajzú, csigalépcsős lépcsőház.
Földszinti helyiségei hevederes csehsüvegboltozattal fedettek, a hátsó szárny udvari folyosó-külső szobasor elrendezésű.
Emeleti szobák síklefedésűek.
Pincéje fiókos dongaboltozatos.