Pápa Körzeti Földhivatal
Lakóház, barokk eredetű, klasszicista, 1820 körül. Mai alakjában eklektikus.
külső leírás:
Jellege: Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, egyemeletes, L alaprajzú, klasszicista lakóépület.

Külső: Utcai homlokzata aszimmetrikus, 3+1 tengelyes, tagozott övpárkány osztja, csonkapárkány zárja. Földszinti, keretezetlen ablakai vízszintes vakolatsávozású falsíkon ülnek. Jobb szélső tengelyben egyenes záródású, keretezett kapu, kerékvetőkővel, eredeti kapuszárnyakkal (a kapuszárny belsején 837-es szám). Emeleti ablakai tagozott szalagkeretesek, könyöklővel, szemöldökkel.
Udvari homlokzata hosszan elnyúló, hátul földszintes szárnnyal bővül. Az emeletes rész előtt függőereszes, fa függőfolyosó, mely fakonzolokon nyugszik. Nyílásai modern kialakításúak.
Nyeregtető, cserépfedés.

Belső: Kapualja egyenes lefedésű, balra keresztpántos ajtó, jobbra csigalépcsős lépcsőház. Földszintjének utcafronti helyiségei mestergerendás lefedésűek, hátrább modern síklefedés. Hátsó szárny egyik szobájában régi cserépkályha. Emeleten síklefedés.

A lábazatot kivéve jó állapotú épület. A lábazat nagyon felázott, a nedvesedés magasra húzódik.

iskola (0.029 km)