Lakóház, egykori vízimalom

Ipari műemlék
Pápa Körzeti Földhivatal
Felújítás / átépítés alatt
Lakóház, egykori vízimalom.
Jellege: A Győri út mellett, az útnál alacsonyabban fekvő, földszintes, L alaprajzú épület.

Külső: Az L alaprajzú épület két vége, valamint déli sarka oromzatos kialakítású homlokzattal képzett. A jelenleg levert vakolatú épületen tagozatok nyomai nem láthatók. Szabálytalan kiosztású nyílások, jórészt egyenes záródással. Déli homlokzatán láthatók az egykori vízikerekek tengelyének nyomai.
Csonkakontyolt nyeregtető, északi végén nyeregtető, cserépfedés. Modern kialakítású tetőtéri ablakok.
Udvarában kőkeretes kapu darabjai kerültek elő a föld alól.

Belső: A déli épületszárny keleti végében két falazott pilléren nyugvó, hatmezős hevederes csehsüvegboltozattal fedett nagy helyiség, s a szárny többi, kisebb helyisége is hasonló fedésű.
A keleti szárny közepén egy oszlopon támaszkodó, négymezős hevederes csehsüvegboltozattal fedett helyiség. Hátrább dongás keresztfolyosó, majd fagerendás helyiség.

Az alsó részen nincs vakolat, a nyílászárók helyén csak rácsok vannak.