Pápa Körzeti Földhivatal
Lakóház, klasszicista, 1820 körül.
külső leírás:
Jellege: Az utca törésvonalában, északi oldalán szabadon álló, délen utcasorba illeszkedő, földszintes, téglány alaprajzú, klasszicista lakóépület.

Külső: Utcai homlokzata nyolctengelyes, csonkapárkány zárja. Szalagkeretes ablakai könyöklősek, szemöldökkel. Meghatározó jellegű a magas, pillérekkel összefogott kerítésfal, melynek szélén mélyített faltükörben egyenes záródású, felülvilágítós kapubejárat. A szomszédos szakaszt áttört falrész koronázza.
Udvari északi homlokzata előtt modern kialakítású garázs (műanyagajtaja csúnyán töri át a kerítést), háromszögű oromzata keretezett.
Udvari keleti homlokzata közepén két, kannelúrázott dór oszlopon (új lábazatok) nyugvó, későbbinek tűnő, háronszögtimpanonos kapuépítmény. Új vakolás, modern bővítések.
Nyeregtető, cserépfedés.

Belső: Kéttraktusos elrendezésű, az utcafronton egymásba nyíló, egyenes lefedésű szobák, átalakítva.

Szép, gondozott, hibátlan állapotú épület.

rendőrség (0.040 km)