bérház
Kétemeletes, átmenő, kora eklektikus ház, Schusbek Pál, 1871.
Jellege:
Téglalap alaprajzú, belső udvart körülvevő, zártsorú beépítésű, két utcafrontra nyitott, kétemeletes bérház.

Külső:
A Lónyai utcai homlokzat kilenc tengelyes, a két-két szélső tengely rizalitként enyhén előreugrik. A nyílások egyenes záródásúak, a lábazat magas, négyszögű pinceablakok nyílnak benne, melyek felett emez felugrik. A szélső tengelyekben műhelyajtók kaptak helyet.
A középen lévő kapu enyhén előreugrik. Felső kétharmadában sávozott törzsű, kagylós díszítésű kompozit pilaszter keretezi. A földszinti ablakokat sima törzsű, tojásdíszes nyakú keskeny korinthoszi pilaszterek keretezik. A szemöldök fogrovatos. Az osztópárkány rozettás.
Az első emelet ablakai keskeny könyöklőpárkányon sorakoznak. Keskeny, tükrös, korinthoszi pilaszter felett íves, palmettás gyámkövön nyugszik a szemöldökgerenda. A szemöldökdísz palmetta- és indasorból áll. A rizalitokon az ablakok háromszögű timpanonnal egészülnek ki. E felett keskeny szalag fut végig.
A második emelet fogrovatos, keskeny könyöklőpárkánnyal van elválasztva. Tükrös, palmettás fejezetű keskeny pilaszterek keretezik az ablakokat. Szemöldökdíszük palmettasoros, felette fogrovat húzódik.
A rizalitok széleit a földszinten vízszintes sávozású pilaszterek, az első emeleten füzéres jón pilaszterek, a második emeleten kompozit fejezetű, sima törzsű pilaszterek keretezik. A főpárkány fogrovatos.
A Ráday utcai homlokzat kilenc tengelyes, a középső három rizalitként enyhén előreugrik. Magas lábazat, négyzetes pinceablakok. A jobb szélen üzletajtó nyílik, a lábazatot pálcatag zárja le.
A földszinti ablakok könyöklődísze két kis pillér közt egy faltükör. Az ablakokat keskeny, sima törzsű, íves fejezetű pilaszterek keretezik. A szemöldökgerenda alatt fogrovatsor húzódik, a párkány indás-levélsoros díszítésű. A középen elhelyezkedő kapu egyszerű. Az osztópárkány tükrös, rozettás frízű, fogrovatos.
A felső szintek ablakai olyanok mint a Lónyai utcában. A rizaliton timpanonnal bővülnek, lábazaton álló, sima törzsű, füzérdíszes jón pilaszterek övezik őket. A két emeletet fogrovatos könyöklőpárkány választja el.
:
Átmenő telken zártsorba épített, kétemeletes belső udvaros ház. A két utcai homlokzatot azonos tagolóelemek díszítik, a középső tengelyben nyílik a bejárat, a Lónyay utcai sarokrizalitos, a Ráday utcai középrizalitos. Az udvar loggiás.
Tervezte Schusbeck Pál.

Kifogástalan állapotú továbbra is.