bérház
Emeletes, klasszicista ház, Zofahl Lőrinc, 1859. Diákotthon. (és kápolna)
Ráday u. 36.

Jellege: Utcafrontból előreugró, zártsorú beépítésű, Ny-i tájolású, U alaprajzú, egyemeletes ház. Két végéhez egy másik U alakú épület kapcsolódik.

Külső:
Homlokzata 11 tengely szélességű. A középső három tengely enyhén előreugró rizalitot alkot. A lábazatban a D-i oldalon fekvő téglalap alakú pinceablakok sorakoznak. A földszinten keskeny könyöklődísz húzódik végig, az egyenes záródású ablakok félköríves falfülkékben nyílnak. Az ívek a tengelyeket elválasztó lizénák fejezeteire támaszkodnak. A rizalitot sima törzsű, egyszerű pilaszterek tagolják. Az ablakok felett fekvő téglalap alakú falfülkék láthatóak. A kapu a széles középső tengelyben nyílik, egyenes záródású. Félköríves lezárású, mély falfülkében áll. Az egyszerű osztópárkány felette hátraugrik.
Az emeleten keskeny könyöklőpárkány fut végig. A rizalit itt is pilasztertagolású. Az ablakok egyenes szemöldökgerendákkal vannak kialakítva, melyek a rizaliton íves, leveles díszítésű gyámokon nyugszanak. A homlokzatot tagolt főpárkány zárja, a nyeregtető cserépfedésű, modern tetőablakok vannak benne.
A falon márványtábla látható: LECHNER M. FRANCISKA/ AZ ISTENI SZERETET LEÁNYAI/ KONGREGÁCIÓJÁNAK ALAPÍTÓNŐJE/ EBBEN A HÁZBAN NYITOTTA MEG/ 1871. JÚLIUS 2-ÁN/ A MÁRIA INTÉZETET/ MINT A REND ELSŐ MAGYARORSZÁGI/ ZÁRDÁJÁT.

Knézich u. 5-7.

Jellege: Zártsorú beépítésű, K-i tájolású, U alaprajzú, kétemeletes épület.
Külső:
Tizenhárom tengelyes, a középső három enyhén előreugró rizalitot alkot. Kő lábazatában fekvő téglalap alakú pinceablakok sorakoznak.
A földszinten mélyített, egyenes záródású ablakok nyílnak, a rizaliton az ablakok félkörívesek. Könyöklőjük gyámokon nyugszik. A vakolat kváderezett. Tagozott övpárkány zárja.
A rizaliton az emeleteken nagypilaszteres tagolás figyelhető meg. A fal téglaborítású, az első emelet ablakainak oromzati sávjában keskeny szalag fut végig.
A homlokzaton keskeny könyöklőpárkány húzódik. Az ablakok könyöklője előreugrik, báboskorlátos. A szalagkeretes, egyenes záródású ablakok háromszögű timpanonosak, a harmadik és tizenegyedik tengelyben szegmensíves timpanon koronázza őket. A félköríves rizalitablakok íve széles félpilléreken nyugszik. A rizalit sarkain sávozott falpillér emelkedik, a többi pilaszter lábazaton áll, sima törzsű, egyszerű.
A második emelet ablakai a rizalit kivételével kiugró, kváderezett falmezőkön emelkednek. Szalagkeretesek, könyöklőpárkányuk előreugrik. A szemöldökük tükrös kialakítású. A fogrovatos, tojássoros díszítésű koronázópárkány a rizaliton előreugrik. Itt háromszögű timpanon emelkedik felette. Az épületet nyeregtető fedi.
:
A Ráday utcai épület zártsorba épített, a szomszédos házak homlokzatvonalától kijjebb ugró, U-alaprajzú, egyemeletes lakóház. Az utcai szárny udvari oldala loggiás, az emeleten oszlopokkal. Csehboltozatos földszinti terek.
A földszintes volt Brandt-házra 1859-ben Zofahl Lőrinc építette az emeletet Nussbaumer Lőrinc részére.
A Knézich utca 5-7. sz. épület zártsorba illeszkedő, kétemeletes. Hátsó szárnya első emeletén kápolna található.
Egyéb új funkciók: szeretetotthon, rendház, kápolna

Kifogástalan állapotú, ismét zárdaként működő épület.