Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
Lakóház, népies barokk, 18. sz.
külső leírás:
Jellege: Utcasorból kissé előrelépő, téglány alaprajzú, földszintes, eredetileg magasföldszintes, barokk lakóépület.

Külső: Lizénatagolásos, háromtengelyes utcai homlokzatát ereszpárkány zárja. A feltöltődött utcaszint ellenére látszik az egykori alagsori mosókonyha zárókődíszes ovális félablaka. Az épület tagozott, füles, keretes ablakainak könyöklője alatt kötényes mellvéd. A két szélső ablak zárókődíszes, törtíves szemöldökkel, míg a középső ablak törtvonalú szemöldöke alatt virágminta. Szemöldökök alatt konzoldísz. A homlokzat jobb szélén másodlagos beépítésű kőkonzol.
Udvari homlokzata szintén lizénatagolásos, innen nyílik lejárat az egykori alagsori-, ma pincehelyiségekbe.
Kontyolt nyeregtető, cserépfedés.

Belső: Pincéje hátul dongaboltozatos, elől fiókos szegmensíves dongaboltozat fedi. A magasföldszint ugyancsak oldalbejáratos, mely háromszakaszos hevederes csehsüvegboltozatos térbe vezet, hol legbelül egykor szabadkémény állt. Az utcafront két szobája stukkódíszes, fiókos kolostorboltozatos.

A szép kis ház még mindíg eladó, de jó állapotban.