ev. templom
Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
Ev. templom, késő barokk, 1790. Átalakítva és toronnyal bővítve a 20. sz.-ban.
külső leírás:
Jellege: Kis dombon, szabadon álló, észak-déli tájolású, tornyos homlokzatú, kerek apszissal záródó templomépület.

Külső: Főhomlokzata meghatározó eleme a neogótikus, vasbeton torony, melyen egyszerű bejárati kapu vezet a templomba.
Díszítetlen oldalhomlokzatait mérműves ablakok törik át, kívül kör alaprajzú apszisán két ablak.
Cserépfedés.

Belső: A keresztboltozatos toronyalj után jutunk a három szakasznyi hevederes csehsüvegboltozattal fedett hajóból, s a belül a hatszög három oldalával záródó, boltozott szentélyből álló templomtérbe. Az oldalfalakat egyszerű, cseppdíszes fejezetű pilaszterek tagolják, a róluk induló hevederek stukkódíszesek.
A bejárat felett vasbeton karzat 1927-ből. Historizáló oltárképét Hauser Károly soproni festő készítette 1892-ben.
Az oltár előtt csodálatos későbarokk (copf) keresztelőmedence, tetején Jézus megkeresztelésének fából faragott jelenete.

2008.11.15 13:58 missmoon állapot: 5 - koordináta: N 47° 5,583' E 17° 54,538' - pont: 5

A templom állapota jó, környezete rendezett. Nekem formailag nem igazán tetszik, persze annyira tüzetesen nem ástam bele magam a dologba.

üzlet, iroda (0.075 km)