Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
Lakóház, klasszicista, 1820 körül.
Jellege: Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, egyemeletes, U alaprajzú, klasszicista lakóház.

Külső: 2+2+2 tengelyes Kossuth utcai homlokzatát tagozott övpárkány osztja, kétrészes főpárkány zárja, mindkét szinten vízszintes vakolatsávozás. Középső két tengelye rizalitszerűen előrelép, ezt a földszinten két, az emeleten három zömök dór pillér tagolja, s a rizalit felett a főpárkány frízét triglifek gazdagítják. Földszinti (modern kialakítású) nyílásai, köztük a középső tengelyben lévő, egyenes záródású kapu, szalagkeretesek. Emeleti ablakai a széleken mélyített faltükörben ülnek, a rizaliton keretezetlenek.
Udvari homlokzata átalakított, a szabálytalan kiosztású nyílások keretezettek, alul fűzött rácsok. A kapualj udvari homlokíve kosáríves.
Nyeregtető, cserépfedés.

Belső: Kapualja kétszakaszos hevederes csehsüvegboltozattal fedett, bal falán szoborfülke, míg jobbra lépcsőház nyílik, csigalépcsővel. A földszinti (bolt)helyiségek hevederes csehsüvegboltozatosak. Az emeleten síklefedés.

Jó állapotú épület.

vendéglő (0.144 km)