Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
Lakóház, copf, 1790 körül.
külső leírás:
Jellege: Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, kis középudvaros, egyemeletes, későbarokk (copf) lakóépület.

Külső: Négytengelyes főhomlokzatát tagozott övpárkány osztja, háromrészes főpárkány zárja. Földszinti nyílásai modern kialakításúak. Az emelet szélein kváderezés, a szint két középső tengelye előreugrik. A rizalitban található két ablak szalagkeretes, könyöklővel, koronadíszes, háromszögű timpanonos szemöldökkel. A két szélső ablak hasonló, ám szemöldökük cseppdíszes faltábla.
Hátsó, Vas Gereben utcai homlokzata átalakított, lizénákkal elválasztott szalagkeretes ablakok tagolják.
Nyeregtető, palafedés.

Belső: Hosszú, keskeny, hevederes csehsüvegboltozatos kapualja kis középső udvarra vezet, melyről balra indul a húzott-íves lépcső az emeleti függőfolyosóhoz. A földszinti helyiségek (jelenleg is átalakítás alatt) hevederes csehsüvegboltozatosak, az utcafronton elhelyezkedő helyiség központi pillérre összefutó, négymezős hevederes csehsüvegboltozattal fedett.

Az épület jó állapotban van,
bár az emeleti nyílászárók erősen karbantartás után sóvárognak,