Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
Lakóház, copf, 1790 körül.
külső leírás:
Jellege: Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, egyemeletes, kis középudvaros, téglány alaprajzú, barokk lakóépület.

Külső: Óváros téri homlokzatának földszinti és emeleti négy tengelye nem esik egybe. A homlokzatot övpárkány osztja, csonkapárkány zárja. Földszintjén négy vöröskő-keretes bejárat.
Emeleti ablakai kissé szabálytalan kiosztásúak. Az ablakok egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek, kördíszes tükrű mellvéddel, könyöklővel. Az ablakokat lizénák választják el.
Hátsó, Vas Gereben utcai homlokzata jellegtelen.
Háromszakaszos hevederes csehsüvegboltozattal fedett, keskeny kapualja kis középudvarba vezet, ennek emeletén hat vöröskő-konzol tartotta függőfolyosó, egyszerű kovácsoltvas korláttal.
Nyeregtető.

Belső: Földszinti helyiségei hevederes csehsüvegboltozatosak, az utcafronton elhelyezkedő bolthelyiséget központi toszkán pillérre támaszkodó, négymezős hevederes csehsüvegboltozat fedi.

Az épület kifogástalan állapotban van.

városháza (0.024 km)