bérház
Emeletes, klasszicista ház, Kasselik Ferenc, 1839.
Jellege: Zártsorú beépítésű, ÉK-i tájolású, téglalap alaprajzú, belső udvaros, egyemeletes bérház.

Külső:
Homlokzata héttengelyes, a 3-5. tengelyben kis kiülésű középrizalit tagolja. Magas lábazaton áll, az 1. és a 7. tengelyben fekvő téglalap alakú pinceablak tagolja. A földszinten lévő egyenes záródású nyílások félköríves faltükrökben sorakoznak. Az íveket széles lizénák választják el, melyek a rizalit szélein keskenyebbek. Az ívek szalagkeretesek, a vállvonalban, a lizénák fejezeteként tagolt csonkapárkány húzódik. A 3. és az 5. tengelyben ajtók nyílnak, melyekhez alacsony lépcső vezet. Keretezésük modern. A széles, félköríves, felülvilágítós kapu a középső tengelyben helyezkedik el. Az övpárkány tagolatlan.
Az emeleten keskeny könyöklőpárkány húzódik. Az egyenes záródású ablakok szalagkeretesek, kiugró szemöldökpárkányuk alatt keskeny fríz látható. A rizaliton nyíló ablakok szemöldökei íves gyámokra támaszkodnak, felettük két levéldíszes, rozettában végződő, szembeforduló volutából álló, szélein levéldíszes, közepén kagylóval koronázott oromzatok emelkednek. A homlokzatot gyámokra támaszkodó csonkapárkány koronázza. A nyeregtető cserépfedéses. Az emeleti nyílászárók régiek.
:
Zártsorba épített, egyemeletes, belsőudvaros lakóház. Középtengelyben nyíló bejárat. Körben függőfolyosós udvar. Félkör alakú lépcső fa korláttal. A földszinti helyiségek donga-, ill. csehboltozatosak.
Építtető: Steinbach Alajos. Tervező: Kasselik Ferenc.
2002-2003 során felújították