Major

Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Lakóház, egykori káptalani major udvari épülete, barokk, 18. sz. Átalakítva. Az együttes többi része későbbi.
külső leírás:
Jellege: A telek belső részén, meredek fal szélén, szabadon álló, L alaprajzú, földszintes barokk épület.

Külső: Az L alaprajzú épület mindkét véghomlokzata csonkakontyolt oromzatos, átalakított nyílásokkal, lizénatagolással, három ovális padlásablakkal.
Udvari homlokzata előtt három mellvédes, kosáríves árkádos, valamint egy félkörzáródású bejárati nyílás alkotta tornác fut végig, a homlokzat déli szakaszán szalagkeretes ablakok.
Kerti (keleten kilenc-, délen nyolctengelyes) homlokzata azonos tagolású: a lizénákkal osztott falsíkon szabálytalan kiosztású, füles szalagkeretes, zárókődíszes ablakok.
Nyeregtető, cserépfedés.

Belső: Nagy méretű pincéje magas dongaboltozattal fedett. Tornáca síkfödémes, miként a többször átalakított rendszerű belső helyiségek is.

A szép régi épület kissé elhanyagolt, de aránylag jó állapotú.

lakóház, iroda (0.053 km)