Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
-romos, pusztuló
Lakóház, klasszicista, 1820 körül. Kultúrház.
külső leírás:
Jellege: A vár utca kiszögellésében, keleti oldalával a Vár u. 3. számú épülethez kapcsolódó, többi oldalán szabadon álló, L alaprajzú, földszintes, klasszicista lakóépület.

Külső: Az épület külső falait beékelt gerendák tartják, így homlokzatai nem láthatóak.
Bejárata északról nyílik: egyenes záródású, béléskonzolos, felülvilágítós, kőkeretes ajtó, eredeti, csillagmintás faajtóval.
Udvari homlokzata egyetlen jellegzetes eleme a nyugati szárny kosáríves tornácnyílása.
Nyeregtető, cserépfedés, nyugaton oromzat, délen csonkakontyolt oromzat.

Belső: Bejárata álmennyezetes folyosóra vezet, mely az egész, hosszabb, nyugati szárny belső oldalán végigfut. Közvetlenül a bejárat után balra nyílik a teljes keleti részt elfoglaló, síkfödémes szoba. A folyosó végén jobbra két, hevederes csehsüvegboltozatos helyiség, melyből a bejárat melletti, síkfödémes szobába lehet eljutni. Azaz:
Az L alaprajzú épület hosszabb, nyugati szárnyában a keleti folyosó mellett egy traktus szobasor, délen hevederes csehsüvegboltozatos, északon síklefedéssel. Az épület keleti szárnyában egy nagyobb, síkfödémes szoba.

Szép, gondozott, jó állapotú épület, minimális hibákkal.

Havranek-ház (0.021 km)