Szent Mihály arkangyal
Zalaegerszeg Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A Bödére vezető út mentén, dombon, szabadon álló, keletelt, egyhajós, félköríves, támpilléres szentélyzáródású, Ny-i homlokzati tornyos templom, a hajó felett nyeregtetővel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a hajó É-i oldalához csatlakozó sekrestyével. A tornyon, a hajón és a szentélyen román kori nyílásrendszer, a Ny-i homlokzaton román kori, félköríves, fonottdíszes, oszlopbélletes kapu, az ívmezőben Agnus Dei-domborművel. Síkfödémes, kazettás mennyezetű hajó, negyedgömb boltozatú szentély, a toronytesttel egybeépített karzat. A félköríves diadalív fölött felirattöredékek. A karzataljban konzolokon középkori faragványok. Berendezés: 1970-es évek. A templom 1220 körül épült, a 13. század végén korábbi félköríves szentélyét négyzet alaprajzúvá alakították. A török időkben elpusztult templomot 1750 körül állították helyre, szentélyét átépítették. Sekrestyéje a 19. században épült. 1923-ban javították és átalakították. 1966-1970 között helyreállították.

Hibátlan állapotú, gyönyörű templom.

Présház (1.431 km)