Lenti Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A falu szélén, szabadon álló, keletelt, egyhajós, poligonális szentélyzáródású templom, Ny-i homlokzata előtt toronnyal, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély D-i oldalához csatlakozó sekrestyével. Csehsüveg boltozatos hajó, negyedgömb boltozatú szentély, csehsüveg boltozatos sekrestye, a hajó bejárati oldalán karzat. Gótikus toronyalji bejárat, a szentélyben gótikus szentségfülke. Falképek: 1803 (ifj. Dorffmaister István), restaurálva, 1905 (ifj. Storno Ferenc). Berendezés: jellemzően 18. század vége - 19. század vége; főoltárkép, 1897 (ifj. Storno Ferenc); a szentélyben: stációsorozat, 1981 (B. Kopp Judit). A 13. század végén épült templomot a 15. században átalakították. 1550-1665 között az evangélikusok használták. 1803-ban, az Esterházy család támogatásával átépítették. 1993-1994-ben restaurálták. A templomkertben: kőfeszület, 1867; első világháborús emlék, 1922.

A korábbi lábazati vizesedést javították, de a torony nyugati része még mindig ázhat. Egyébként jó állapot.