Szent István király
Keszthely Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Dombon, szabadon álló, egyhajós, poligonális szentélyzáródású templom, D-i homlokzata előtt toronnyal, a szentély Ny-i oldalához csatlakozó sekrestyével, a hajó szentély felé eső részén és a szentélyen támpillérekkel. A hajó nyeregtetős, a szentély kontyolt nyeregtetős. Tornya háromszintes, tört gúlasisakos. Dongaboltozatos toronyalj, síkmennyezetes hajó, cikkelyes negyedgömb boltozatú szentély, a hajó bejárati oldalán csehsüveg boltozatos karzat. A hajó K-i falán Virág Benedek emléktábla és dombormű, 1930. Berendezés: jellemzően 20. század. A templom a 15. században épült, a török időkben erősen megrongálódott, 1758-ban helyreállították, 1888-ban átalakították, 1929-ben megnövelték a karzatot. A templomhoz vezető lépcső D-i oldalán: Szentháromság-oszlop, É-i oldalán Keresztelő Szent János-szobor (trsz.: 6504 )áll.

Jó állapotú templom, kisebb hibákkal.