Sarlós Boldogasszony
Nagykanizsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, keletelt, egyhajós, poligonális szentélyzáródású, Ny-i homlokzati tornyos templom, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély D-i oldalához csatlakozó sekrestyével. A Ny-i homlokzaton nyíló kapu fölött évszám: 1786. Csehsüveg boltozatos hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán köténydíszes mellvéddel díszített karzat. Falképek: 1797 után (ifj. Dorffmaister István). Berendezés: jellemzően 18. század vége - 20. század; főoltárkép, 1806 (ifj. Dorffmaister István); padok, szószék, 18. század vége, megújítva 1878-ban. Orgona: 1867 (Carl Hesse). A templom 1786-ban épült. A templomkertben: kőfeszület Szűz Mária, Szent János és Mária Magdolna alakjaival, 1909; első és második világháborús emlékmű, 1990.

A 2011 októberi jelentés képein még nem látszik az a probléma, ami most már: több tetőcserép megindult, a fal mellett lehullott cserép is látható. Valami vihar tehette??
Egyébként a templom szép, környezete rendezett, a leírásban jelzett keresztek, emlékoszlop is jó állapotúak.