Kisboldogasszony
Nagykanizsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, keletelt, egyhajós, egyenes szentélyzáródású, nyeregtetős templom, szentély mögötti tornyát homorú falak kapcsolják össze a szentéllyel és hajóval. Ny-i homlokzata törtvonalú oromzattal lezárt, két szélső tengelyében két-két szoborfülke, Szent Ferenc és Szent Antal, illetve Szent Péter és Szent Pál szobrával. A torony K-i homlokzata pilaszteres tagolású, két szélső tengelyében üres szoborfülkékkel. Fiókos dongaboltozattal fedett hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. A hajó D-i oldalán elfalazott lantablakok. Falképek: 20. század második fele; falképek a kriptában: 1940 (Medveczky Jenő). Berendezés: jellemzően 18. század; Mária-kegykép, 17. századi festett üvegkép, Dürer után, valószínűleg Koblenzből; főoltár, mellékoltárok, szószék 18. század közepe; Szent Félix vértanú ereklyéi, XIV. Benedek pápa ajándéka 1751-ből. Korábbi, középkori pálos templom felhasználásával épült 1722-1744 között. 1878- ban és 1939-1940-ben renoválták, ekkor tárták fel a torony alatti kriptát. Az egykor ferences búcsújáró templom a rendházzal (ma r. k. plébániaház, trsz. 6383) összetartozó épületegyüttest alkot.

A lábazaton és az esőcsatorna mellett látok vakolathullást (képek). A templom állapota jó, környezete rendezett.