Szent László Gimnázium

oktatási és gyermekintézmény
gimnázium
Szent László Gimnázium. Lechner Ödön.
Jelleg:
A Kőrösi Csoma út és az Ónodi u. vonalában húzódó három emeletes épületszárnyakat összetett tömegű, íves homlokzatú sarokszárny kapcsolja össze, a földszinten nyitott előcsarnokkal, felette a két emelet magasságú díszteremmel. E szárny udvar felőli oldalán a főlépcsőház található. Az Ónodi utcai szárny vége egyemeletes, a Kőrösi Csoma útié az udvar felől három, az utca felől kétemeletes. Itt, a Kőrösi Csoma út, Harmat u. sarkán egy újabb, alacsony tornatermi szárny csatlakozik.
:
A Kőrösi Csoma út és az Ónodi u. vonalában magasföldszint + három emeletes épületszárnyakat összetett tömegű, íves homlokzatú sarokszárny kapcsolja össze, a földszinten nyitott előcsarnokkal, felette a két emelet magasságú díszteremmel. A sarkon óriás féloszlopok, az oldalszárnyak homlokzatain fent ívvel összekapcsolt falpillérek. Kő tagolóelemek, figurális, ill. magyaros domborművek. Eredeti belsőépítészeti részletek magyaros motívumokkal.
A terveket Lechner Ödön szignálta, tervezte Vágó József.

Az épület most is jó állapotban van.