Római Katolikus templom

Szent Anna
Zalaszentgrót Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Temetőben, szabadon álló, keletelt körtemplom, patkóíves szentéllyel. A hajó harang alakú tetőzettel fedett, rajta kisméretű faszerkezetes torony, a szentély félkúptetővel fedett. A hajó oldalán féloszlopos tagolás, enyhén csúcsíves ablakok. Kupolaboltozatos hajó, félkupolával fedett szentély, a hajó bejárati oldalán fakarzat. A hajóban nyolc, csúcsíves ülőfülke. Berendezése nincs. 1263-ban már Nagykalos falu Szent Miklósnak szentelt plébániatemplomaként említik. A 15. században a kapornaki apátság tulajdonába került. A török korban pusztulásnak indult templomot 1740-ben Békási Imre kapornaki apát újjáépíttette. A hajó D-i oldalán az 1880-as években épített, mára elbontott előcsarnok állt. 1938-ban és 1993-ban helyreállították.

Szép állapotban van.