Városháza

közigazgatási épület
városháza
Keszthely Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Saroktelken, zártsorú beépítésben álló, eredetileg L alaprajzú, egyemeletes, nyeregtetős épület, újabb tetőtér beépítéssel. Utcai homlokzatait középrizalitok hangsúlyozzák. Udvari homlokzatának földszintjén beüvegezett, kosáríves árkádok. Egytraktusos, oldalfolyosós elrendezésű, a folyosók csehsüveg boltozatúak. A tér felöli szárny emeletén díszterem. Megyeháznak épült 1770 után (építész: Hofstädter Kristóf). Az épülethez L alakban két újabb udvari szárny épült, keretes beépítésűvé téve az épületet. 1865-1896 között K-i irányban bővítették, rövid ideig a Georgikon mezőgazdasági tanintézet működött benne. Később a Főpostának, majd a Balatoni Múzeum kiállításainak adott helyet. 1931-ben előbb a posta, majd 1935-ben a múzeum is kiköltözött az épületből s a városi adminisztráció foglalta el, azóta Városháza. Az újabb szárnyak 1985-ben épültek.

jó állapotú épület, előtte a tér felújítását végzik, forgalomcsökkentési céllal

gyógyszertár (0.037 km)