Szentháromság
Letenye Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós, poligonális szentélyzáródású, K-i homlokzati tornyos templom, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély D-i oldalához csatlakozó emeletes sekrestye-oratóriummal. A K-i homlokzat oldaltengelyeiben lévő félköríves záródású fülkékben az egykor itt lévő apostolszobrok másolatai. Az eredeti szobrok a kastélyban (trsz. 6354) találhatók. Csehsüveg boltozatos hajó, szentély és sekrestye, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: a hajóban, 1960-as évek (Závory Zoltán). Berendezés: főoltár, oltárkép, 1792; két mellékoltár, az egyikben későbbi Jézus Szíve-szobor, szószék, 18. század második fele. Építtette Szapáry Péter 1765-ben.

2010.08.11 15:32 Zerind állapot: 4 - pont: 8

Állapotáról ugyanazt tudom mondani, mint az előttem szólók. A környezetét szépen rendben tartják, a kis teret a háborús emlékmű körül nemrég újították fel.