Letenye Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós, poligonális szentélyzáródású templom, D-i homlokzata előtt toronnyal, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély K-i oldalához csatlakozó sekrestyével. Homlokzatain architektúra-festés: armírozást utánzó falsávok, és nyílások körül keretezés. Csehsüveg boltozatos hajó, negyedgömb boltozatú szentély, keresztboltozatos sekrestye, a hajó bejárati oldalán karzat. Berendezés: jellemzően 18. század második fele - 20. század; fő- és mellékoltárok, 18. század második fele, oltárképek 20. század; szószék, 18. század vége. Korábbi, középkori templom felhasználásával épült 1741-ben. A templomkertben: kőfeszület Szűz Máriával, 1854; Piéta, 1857; obeliszk, 1896; Jézus Szíve és Mária szobrok, 20. század első fele.

2011.10.02 10:29 Zerind állapot: 4 - pont: 20

A templom állapotában nincs változás, viszont a mellette álló 157 éves kőkeresztet szépen felújították a múltkori jelentés óta.

Magtár (0.443 km)
Pajta (1.110 km)