Zalaegerszeg Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Településen kívül, dombon, szabadon álló, keletelt, egyhajós, félköríves szentélyzáródású templom, Ny-i homlokzata előtt toronnyal, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, É-i oldalához csatlakozó sekrestyével. A torony É-i oldalán másodlagos elhelyezésben emberfejes vállkő. Síkfödémes hajó, negyedgömb boltozatú szentély, a hajó bejárati oldalán fakarzat. Falképek: szentélyben, 20. század második fele. Berendezés: jellemzően 20. század. A 13. század közepén épült, a török korban elpusztult templomot 1755- ben építették újjá. 1907-ben és 1935-ben javították. 1985-ben helyreállítva.
külső leírás:
Településen kívül, dombon álló, homlokzati tornyos, gúlasisakos, keletelt, félköríves szentélyzáródású, É-i oldalán sekrestyével bővített, cserépfedéses, kontyolt nyeregtetős épület.

NY-i homlokzatán a toronyaljba szalagkeretes, félkörív záródású fülke nyílik, felette a torony három oldalán kis, négyzet alakú szellőzőnyílások, a harangszinten szalagkeretes, félkörívzáródású ablkok nyílnak. A tornyot fémlemezfedésű gúlasisak zárja. A homlokzat a torony mellett tükrös, az oromfal egyenes záródású.
É-i homlokzathoz a templom tetőgerincére merőleges gerincű, cserépfedéses nyeregtetős sekrestye tömege csatlakozik. A sekrestye K-i oldalán téglány ablak nyílik. A homlokzat ablaktalan, tükrös.
A szentély félköríves záródású, tengelyben kis körablak nyílik.
D-i homlokzat tükrös, két, szalagkeretes, félkörívzáródású ablak nyílik.