Szent Mihály arkangyal
Zalaszentgrót Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Település központjában, szabadon álló, keletelt, egyhajós, poligonális szentélyzáródású templom, Ny-i homlokzata előtt toronnyal, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély É-i oldalához csatlakozó sekrestyével. Csehsüveg boltozattal fedett hajó és szentély, a boltozaton stukkókeretek, a hajó bejárati oldalán karzat. Berendezés: jellemzően 18-20. század; főoltárkép, szószék, szentélykorlát, padok, 18. század második fele; mellékoltárok, 20. század eleje. Orgona: 1895 (Angster József). Korábbi, 14. századi templom helyére építtette Padányi Bíró Márton veszprémi püspök, 1757-ben. 1829- ben leégett, ezután újjáépítették, majd a 19. század végén helyreállították. A templomkertben: kőkereszt, 19. század második fele.

Változatlan állapotban van.