Szent Miklós püspök
Lenti Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A település főutcája mentén, dombon, szabadon álló, egyhajós, félköríves szentélyzáródású templom, Ny-i homlokzata előtt, az előcsarnokot magába foglaló toronyépítménnyel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély É-i oldalához csatlakozó sekrestyével. Csehsüveg boltozatos hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: 1774, (Johann Ignaz Cimbal), restaurálva, 1897 (ifj. Storno Ferenc), 1966. Berendezés: jellemzően 18. század vége. Épült az Esterházy család támogatásával 1770- ben. A templom homlokzata előtt: kőkereszt korpusszal, Szűz Máriával, 19. század második fele; második világháborús emlékmű, 1989.

2011.10.02 10:59 Zerind állapot: 5 - pont: 34

A felújítás nagyjából készen van, még a falak legalja tűnik befejezetlennek. Így már 5-öst adhatok az állapotára.

Községháza (2.565 km)
Présház (3.077 km)