Zalaegerszeg Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A település központjában, útelágazásnál, szabadon álló, keletelt, egyhajós, félköríves szentélyzáródású, Ny-i homlokzati tornyos kápolna, a hajó felett nyereg-, a szentély felett kontyolt nyeregtetővel. Síkmennyezetes hajó, negyedgömb boltozatú szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Szentélye D-i falában kettős csúcsíves ülőfülke és szentségtartó fülke. Berendezés: jellemzően 18-19. század; főoltár, 1710, restaurálva 2001-ben. Boldogasszony falu a szentgotthárdi apátság birtoka volt a középkorban. 1698-ban csak tornyát és falait említik, 1710 körül gróf Festetics Pál építtette újjá. 1975-ben helyreállítva.

A környezetét már rendbe tették, felújították. A következő pályázattal talán a templom is sorra kerül.