Szent Domonkos
Keszthely Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, keletelt, kereszthajós, poligonális szentélyzáródású templom, Ny-i homlokzata előtt toronnyal, homlokzatain támpillérekkel. A hosszhajó és a szentély kontyolt nyeregtetővel, a kereszthajó nyeregtetővel fedett, a szentély mindkét oldalához poligonális záródású kápolna és sekrestye kapcsolódik. Bordás keresztboltozattal fedett hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. A szentély É-i falán gótikus, szamárhátíves szentségház, a D-i oldalon historizáló kettős ülőfülke. Berendezés: 1889 (tiroli mesterek). Orgona: 1901 (Rieger Testvérek). A templom a 14. században épült gótikus stílusban, a török időkben részben elpusztult. A megmaradt torony és szentély közé a 18. században hajót építettek. 1899-ben neogótikus stílusban újjáépítették. Ekkor készült a kereszthajó és a hajó bővítése, a sekrestye, az oldalkápolna és a szentélyfej (építész: Radics Ákos).

Jó állapotú templom, kisebb-nagyobb hibákkal.

Temetőkápolna (0.795 km)