Péter és Pál apostolok
Zalaszentgrót Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A település központjában, szabadon álló, keletelt, egyhajós, poligonális szentélyzáródású templom, Ny-i homlokzata előtt toronnyal, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély É-i oldalához csatlakozó sekrestyével. A szentélyen és a hajó D-i homlokzatának K-i felén támpillérek. A torony Ny-i homlokzatán két félköríves fülkében, Szent Péter és Pál szobrai. Csehsüveg boltozatos hajó, fiókdongával boltozott szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: 20. század. Berendezés: jellemzően 18. század második fele; főoltár, szószék, gróf Festetics Pál és felesége Bossányi Julianna címerével, padok, 18. század második fele. A templom szentélye részben a 14. században itt állt templom emlékét őrzi, hajója valószínűleg Árpád-kori. Török kori pusztulása után a 18. század közepén Festetics Pál és felesége Bossányi Julianna építtette újjá. A templomkertben: kőkereszt, 1887.

2009.11.07 15:11 crowley állapot: 4 - koordináta: N 46° 54,060' E 17° 9,180' - pont: 9

Állapota alapvetően jó, környezete rendezett. Viszont erősen vizesedik és a vakolat is problémás. Északi oldalán a vakolat erősen szennyezett az időjárásnak "köszönhetően"

Vendégfogadó (0.451 km)
Bezerédi-kúria (3.790 km)