Lakóház (Tájház)

Zalaegerszeg Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Fésűs beépítésben álló, előkertes, a K-i telekhatárra épült, L alaprajzú, boronafalú, kívül-belül tapasztott, csonkakontyolt nyeregtetős, zsúpfedeles épület. D-i, utcai, fűrészelt díszítésű, festett fa oromfala előtt oszlopos, mellvédes tornác. A K-i, utcavonalra merőleges épületrészben döngölt agyagpadlós lakószobák, konyha, kamra, az É-i szárnyban istálló és pajta. Helyiségeibe eredetileg kívülről nyílt ajtó. Az udvarban disznóól és kerekes kút áll. Berendezés: 1910-1920. Épült a 19. század közepén, 1910- ben átépítették, füstös konyháját 1914-ben kéményes-kemencés konyha váltotta fel. 1976-1977-ben helyreállítva. Népi műemlék.
külső leírás:
Oldalhatárra épült, L alakú, nádfedéses, zsúppal fedett, kontyolt nyeregtetős épület. Fa oromzata festett, fűrészelt díszű. A falak fehérre festettek. Utcai homlokzata előtt mellvédes tornác.

Az épület állapota jó, de a szalmatető javításra szorul. (kép)

park (0.449 km)