Nagyboldogasszony
Nagykanizsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Dombtetőn, szabadon álló, egyhajós, egyenes szentélyzáródású templom, K-i homlokzata előtt toronnyal, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély D-i oldalához csatlakozó sekrestye-oratóriummal. Csehsüveg boltozatos hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Berendezés: 18. század második fele - 20. század; főoltárkép, oltárképek a karzatmellvéden, 19. század; tabernákulum a szentélyben és a hajóban, Szent László és Szent István-szobor, három apostolt ábrázoló domborműtöredék a szentélyben, sekrestyeszekrény, 18. század második fele; keresztelőkút, szószék, padok, 18. század vége; oltárasztal, ambó, húsvéti gyertyatartó, 20. század második fele. Építtette Inkey Boldizsár 1781-ben, tornya 1784-ben épült. A templomkertben: kőfeszület Szűz Máriával, 1924; Szeplőtelen Mária-szobor, 19. század.

Az eső áztatta oldalon a festék hiányos, egy kis lábazati hiba is található

Csárda (4.952 km)