Szent Mihály arkangyal
Zalaegerszeg Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Település központjában, dombon, szabadon álló, keletelt, egyhajós, poligonális szentélyzáródású templom, a szentély D-i oldala előtt négyzet alaprajzú toronnyal, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a hajó É-i oldalához kapcsolódó sekrestyével. A támpilléres hajó D-i oldalán és a szentélyen csúcsíves, mérműves ablakok. Kapu a hajó D-i oldalán. Csehsüveg boltozatos hajó, fiókos dongaboltozatos szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: 1947. Berendezés: jellemzően 19-20. század. A 15. században épített templomot 1760-ban építették újjá, ekkor épült tornya is. 1805-ben leégett. 1939-ben és 1965-ben helyreállítva.
külső leírás:
A település fő útvonala mellett, kanyarban, útkereszteződésben, dombon szabadon álló, keletelt, szentélye D-i oldalán tornyos, gúlasisakos, cserépfedésű kontyolt nyeregtetős, 3/8 szentélyzáródású, É-i oldalán sekrestyés épület. A homlokzatokon támfalak.

D-i homlokzata 5 tengelyes, előtte, a negyedikben áll tornya. Első szintje lizánákkla tagolt, második szintje tükrös. A torny ajtajaszalagkeretes, kosárív záródású, felette körablak. Egyszerű osztópárkány felett a harangszinten minden irányba szalagkeretes, kosárív záródású ablakok nyílnak, a tornyot fémlemezfedésű csúcsos gúlasisak zárja.
Az első, harmadik és ötödik tengelyben csúcsíves, kávás kőkeretezésű, mérműves gótikus ablakok állnak. A második temgelyben egyenes záródású, előtetős ajtó, a főbejárat nyílik.
NY-i homlokzat pozítív faltükrében tengelyben négyzetes, felette két körablak nyílik.
É-i homlokzata szentély mellett félnyeregtetős sekrestyével tagolt, ablaktalan.
A szentély középső és D-K-i szakaszán a D-i homlokzat ablakaihoz hasonlóan csúcsíves, kávás kőkeretezésű, mérműves gótikus ablakok állnak.

A templomot körbejárva tapasztaltam a hibákat