Újlaki iskola

oktatási és gyermekintézmény
általános iskola
-veszélyeztetett
rövid leírás:
Három utcával határolt telken,zártsorú beépítéshezcsatlakozó kétemeletes, nyerstégla burkolatú, historizáló épület., Feszl László, 1874-76.
külső leírás:
Három utcával határolt telken, zártsorú beépítéshez csatlakozóan álló kétemeletes, nyerstégla burkolatú, historizáló épület. Lajos utcai és Bécsi utcai homlokzata egyaránt 1+10+1 tengelyes, előkertes, a Szépvölgyi úti homlokzata 3+5+3 tengelyes. Az épületszárnyak zárt udvart fognak közre, melynek déli oldalán, a kétemeletes hosszanti szárnyak között helyezkedik el a tornaterem. A bejáratok az észak felé néző, Szépvölgyi úti főhomlokzat középtengelyében, valamint az oldalhomlokzatok déli végeiben, a homlokzatokat lezáró, telekhatárig nyúló egytengelyes rizalitokban helyezkednek el.
A kerületi önkormányzat az épület bontását tervezi.

Kifogástalan álapotú, most mint "Bécsi Corner" irodaház funkcionál.